Kerámia szakkör

Sajnos a szakkör a kemence lerobbanása miatt megszűnt, és amíg a kőbányai Önkormányzat nem tud másikat venni, addig ez így is marad. De mivel sokunknak jelentett sok jót, ezért nem irtom ki ezt az oldalt, hátha egyszer újra életre kel! Tudjátok, a reményhal...:-)

A szakkörről bővebben

A szakkör helyszíne: Budapest Kőbánya (X.ker.) Előd utca 1 (A Pataky Művház és az ATV épülete után/mögött, a régi úttörő-ház)
A kezdési idők ősztől nyárig: 17-18.30-ig a gyerekeknek, 18-20-ig a felnőtteknek, de ezt nagyon rugalmasan kezeljük, így lehetőség van előbb jönni ill. később jönni és menni. Ezenkívül ha szülő és gyerek szeretnének együtt alkkotni, arra is van gyakorlat.
A nyári foglalkozások: pénteken reggel 8-tól 17 óráig tartanak, amennyiben összejön a megfelelő csoport létszám. Ezért ajánlatos mindenkinek bejelentkeznie, mielőtt nekiindulna! (Pl. a 0630 9828737-es számon, Fodor Áginál)
Az árak: gyerekeknek 4400 Ft/ hó illetve ez bérlet, 4 alkalomra, amit 6 hét alatt lehet lejárni. Ugyanez a felnőtteknek 5000 Ft-ba kerül.
A nyári foglalkozás árai nagyon barátian lettek kialakítva:aki csak 2-3 órát marad, annak egy bérletablakot illetve alkalmat kell fizetnie, de aki reggeltől mikulásig alkot, annak is csak 2 alkalom illetve bérletablak árába, vagyis 2400 forintjába kerül a nap!
Annyi költség jön még hozzá, hogy a mázhoz az eltöltött órák arányában kérünk hozzájárulást, óránként 100 Forintot.
A szakkörben lehetőség van mindenekelőtt megismerkedni az agyagozás alapjaival. Ha már az alapok megfelelőek, akkor lehet korongozni is. Erre a célra van egy elektromos  és 2 db hagyományos, lábbal hajtható korongozó. Több féle agyag kipróbálása is lehetséges, a kemence helyben áll rendelkezésre, így a mázazás is megtanulható. Mindezek használata benne van az árban. Akinek már van gyakorlata, az is talál magának lehetőséget az alkotásra, de leginkább a kezdőknek ajánlom a foglalkozásokat, mivel a technikai felszereltség nem profi műhelynek felel meg. Az árak sem azok.